SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czy mozna

Czy chodziło Ci o: "czy można"?

  • Trochę takie głupie pytanie, ale czy kotlety z ciecierzycy z tego przepisu: http://www.sfd.pl/Kotlety_z_ciecierzycy_ala_falafel_by_Malinowa-t527062.html można zamrozić? Zmieniony przez - julia_ w dniu 2011-01-09 13:57:01

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-09 13:56:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cześć, macie jakieś ciekawe sposoby na przyrządzenie ryżu brązowego? jakieś przyprawy które można dodać w trakcie gotowania, czy coś takiego?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-13 20:38:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. czy w tradycyjnych blenderach o 4-5 programach mozna zmielic surowego kurczaka (oczywiscie piers) tudziez udziec wolowy na cos ala "mieso mielone" do spaghetti? moc 600 Wat 2. co sie stanie gdy w przepisach na ciasta mamy zaznaczone ze maja byc bialka jaj, a damy cale? przykladowo w: [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-04 21:54:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja mam jeszcze raz pytanie co do tego przepisu: http://www.sfd.pl/Kotlety_z_ciecierzycy_ala_falafel_by_Malinowa-t527062.html w przepisie te kotleciki smaży się na patelni, czy zamiast tego można je upiec w piekarniku? jeśli tak to w ilu stopniach i jak długo? nawet kosztem tego, że będą suche

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-04 14:48:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie apropo utraty wartości odżywczych pokarmów podczas gotowania. Jak dużo białka\węglowodanów traci się podczas ich gotowania? Jak szybko zaczyna zachodzić zjawisko osmozy i czy w ogóle zachodzi podczas gotowania? Jeśli nie to czym jest ten biały osad wydzielający się z kurczaka? Bo ostatnio kolega uświadomił mnie, że moja dieta może nie [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-07 15:53:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w przyszłym tygodniu w biedronce :D za 14,99zł ma być zestaw spryskiwaczy do octu i oliwy 2szt.(można na stronie biedronki sprawdzić). warto coś takiego kupić np, żeby spryskać sałatkę czy coś?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-17 08:33:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej, co do tego tuńczyka to niby do 4 dni powinno się jeść bo zawiera rtęć a jeśli jem po pół puchy czyli 65g to można jeść częściej czy chodzi o to aby kilka dni w ogóle go nie spożywać?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-05 14:31:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • gdzie dostane make 2000 czy jak ona tam sie nazywa, chodzi o ta "dietetyczna" o ile mozna tak napisac

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-16 19:26:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja chciałam zapytać o smażenie ryb. Dla mnie pyszna rybka, to taka z patelni, smażona w głębokim oleju :) Ponieważ jednak olej odpada, to czy macie jakieś sprawdzone przepisy na rybę w podobnym wydaniu? No wiadomo, smażenie w głębokim tłuszczu do najlepszych nie należy. Ja osobiście uwielbiam rybę pieczoną. Mam póki co, dwa ulubione patenty: 1. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-21 17:45:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy jako ostatni posiłek można szamać serek wiejski z wiórkami kokosowymi zamiast oliwy, bo mają sporo tłuszczu?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-18 20:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A kiełbasy (ognisko/grill) można wcinac z czystym sumieniem? czy ze względu na przetworzenie lub zbyt dużo złych tłuszczy odpadają? oczywiście nie zamierzam na stałe wsadzić ich w swój jadłospis.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-18 21:25:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witam mam pytanie. może kiedyś ktoś robił jakis "dietetyczny" dżem na bazie słodziku? żeby zrobic i do słoika zapasteryzowac i na zimę do omletu jak znalazł tylko nigdzie nie moge znaleśc czy takie cos da się w ogóle zrobic teraz sezon np. na śliwki to można by pokombinowac.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-06 22:09:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak bazylia musi byc zielona;d a czy twarogiem mozna zastapic? nie wiem nawet watpie, w przepisie co wyzej kolega podał jest wyraźnie napisane "twardego sera"

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-16 00:49:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy na redukcji można spokojnie jeść sery pleśniowe?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-28 13:51:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ok, dzięki. Tej wody ma być mało, tak? A można na mleku ugotować? Czy lepiej potem zalać mlekiem?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-29 17:19:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Każde z w/w się nada, mięso nie musi być gotowane, można spokojnie upiec, czy nawet usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu, taka łyżka ma chyba ok 10g tłuszczu, więc to dużo nie jest na teflon, mozesz dać mniej 5g a potem wodą podlać jak się będzie przypalać.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-31 14:36:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Poddusić pieczarki posiekane w drobną kostkę, dodać przypraw kto jakie lubi i podlać śmietaną, jogurtem naturalnym. Mozna też zrobić sos chrzanowy czy koperkowy.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-06 07:13:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na folię, jak masz same filety, to kawałki masła na wierzch, jak masz całą rybę, to w środę, solisz. pieprzysz, sypiesz ziołami (możesz zamiast tego utrzeć je z masłem), zawijasz w folii, dziabdziasz widelcem i wrzucasz do piekarnika. a w ogóle to zazdroszczę świeżej makreli @-) gdzieś w supermarkecie można dostać czy z własnych źródeł masz?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 21:55:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • OK, dzięki. A makreli nie kupiłem, bo nie wiedziałem jak mam ją zrobić, a nie wiedziałem też czy szybko odpowiecie i ile ją można trzymać. Rybka była widziana w Delikatesach w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Piękna, całkiem inna niż ta wędzona - nie zielono-złota, ale niebiesko-srebrna.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 22:04:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] upiec pierś z kurczaka w piekarniku? zawsze robiłem na parze, gotowałem lub smażyłem, jednak teraz chcialbym sobie upiec z 2-3kg, bo będę miał bardzo ograniczony czas w tygodniu i nie będę mógł przygotować na biężąco. Niepokrojoną pierś przyprawić, dodać troche oliwy, i wrzucić w folię alumioniową matowym do zewnątrz? czy w jakiś inny sposób?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-02 20:59:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)